Telecí játra s mandlemi
40 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůJátra telecí
- 30gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyRajčata
- 50gramůMandle plátky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na másle, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme játra a krátce je osmažíme. Přimícháme rajčata, víno, pepř a vše krátce podusíme.
- 3Nakonec popkrm osolíme a vmícháme plátky mandlí a utřený česnek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.