Telecí játra s těstovinami
35 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Penne
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusFeferony
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusOmáčka na špagety - Bolognese Maggi
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 400gramůJátra telecí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
205 mg
Cukr
490 mg
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou feferonku, zalijeme vínem, 125 ml vody a zahřejeme. Vmícháme omáčku k těstovinám a uvaříme podle návodu.
- 3Lístky šalvěje omyjeme, podusíme na lžíci oleje a vyjmeme. Očištěná játra obalíme v mouce a opékáme je na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Potom je osolíme a opepříme.
- 4Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme telecími játry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.