Telecí játra se žampiony
30 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůRýže dušená
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20mililitrůBrandy
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí játra očistíme, nakrájíme na proužky, žampiony omyjeme, nakrájíme na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Žampiony vyjmeme, přidáme do pánve játra a osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme, zakápneme brandy, promícháme a odstavíme. Játra smícháme se žampiony, upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.