Telecí játra Stroganov

30 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky a na půlkolečka velkou cibuli.
  • 2
    Játra prudce na oleji opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme pepřem a zasypeme hladkou moukou. Vše spolu vysmahneme, zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru, krátce podusíme a rozmícháme.
  • 3
    Potom přidáme 2 lžíce sladkokyselé omáčky zamíchané do zakysané smetany, krátce povaříme a osolíme.
  • 4
    Na talíře rozdělíme játra, posypeme je sekaným koprem a přidáme dušenou rýži.
  • 5
    Porce přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 14. 6. 2018
Telecí játra Stroganov
Do každého Stroganova patří žampiony!