Telecí játra Stroganov
30 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOmáčka sladkokyselá
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKopr čerstvý
- 600gramůRýže dušená
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky a na půlkolečka velkou cibuli.
- 2Játra prudce na oleji opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme pepřem a zasypeme hladkou moukou. Vše spolu vysmahneme, zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru, krátce podusíme a rozmícháme.
- 3Potom přidáme 2 lžíce sladkokyselé omáčky zamíchané do zakysané smetany, krátce povaříme a osolíme.
- 4Na talíře rozdělíme játra, posypeme je sekaným koprem a přidáme dušenou rýži.
- 5Porce přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 14. 6. 2018
Telecí játra Stroganov
Do každého Stroganova patří žampiony!