Telecí játra zapečená s bramborami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, lístky šalvěje posekáme na jemno, slaninu krájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Játra vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, slaninu, mrkev a smažíme do křupava. Posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, hořčičné semínko a necháme provařit. Do zapékací misky rozložíme játra, zalijeme směsí z pánve, zakryjeme plátky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.