Telecí játra zapečená s bramborami
70 min.
Ingredience
- 400gramůJátra telecí
- 60gramůAnglická slanina
- 250gramůCibule
- 250gramůMrkev kořen
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar telecí
- 20gramůHořčičné semínko
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, lístky šalvěje posekáme na jemno, slaninu krájíme na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Játra vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, slaninu, mrkev a smažíme do křupava. Posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, hořčičné semínko a necháme provařit. Do zapékací misky rozložíme játra, zalijeme směsí z pánve, zakryjeme plátky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.