Telecí játýrka na šalvěji
20 min.

Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůJátra telecí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná, omytá a osušená telecí játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a obalíme v osolené a opepřené hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla, přidáme polovinu jater a z obou stran je opékáme zprudka 2-3 minuty. Vyjmeme a postup opakujeme se zbylými játry.
- 3Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu a přidáme nasekanou šalvěj. Promícháme a vzniklou šťávou zalijeme opečená játra.
- 4Každou porci ozdobíme plátky omytého citronu a lístky šalvěje.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.