Telecí karbanátky dušené
60 min.

Ingredience
- 1lžíceCibule
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1kusStrouhanka
- 1kusPetržel - nať
- 1kusSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 600gramůTelecí plec
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1592 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
24 g
Sacharidy
262 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso rozkrájíme na menší kostky. Maso umeleme a zároveň s ním umeleme vymačkané žemle.
- 2Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, přidáme petrželovou nať a zlehka osmahneme. Poté přidáme k masu, zároveň přimícháme žloutky a jedno celé vejce, osolíme a pokud je potřeba, zahustíme trochou strouhané housky.
- 3Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvoříme na něm malé, stejně velké karbanátky.
- 4Zpočátku karbanátky opečeme na másle, poté je trochu podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme trochou hladké mouky a povaříme.
- 5Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, brambory dušené v mléce, rýži s hráškem, hrášek s karotkou a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.