Telecí karbanátky dušené

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1592 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
24 g
Sacharidy
262 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso rozkrájíme na menší kostky. Maso umeleme a zároveň s ním umeleme vymačkané žemle.
  • 2
    Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, přidáme petrželovou nať a zlehka osmahneme. Poté přidáme k masu, zároveň přimícháme žloutky a jedno celé vejce, osolíme a pokud je potřeba, zahustíme trochou strouhané housky.
  • 3
    Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvoříme na něm malé, stejně velké karbanátky.
  • 4
    Zpočátku karbanátky opečeme na másle, poté je trochu podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme trochou hladké mouky a povaříme.
  • 5
    Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, brambory dušené v mléce, rýži s hráškem, hrášek s karotkou a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.