Telecí karbanátky s cuketou
35 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusŠalotka
- 150gramůTelecí maso mleté
- 1lžíceTvaroh jemný
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCuketa
- 1lžičkaOlej olivový
- 1hrstKopr čerstvý
- 100gramůJogurt bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a šalotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- 2V míse smícháme mleté telecí maso, tvaroh, vajíčko, nastrouhanou mrkev a šalotku, dochutíme tymiánem, pepřem a solí. Směs důkladně prohněteme a vytvoříme z ní malé karbanátky.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky na něm smažíme z každé strany přibližně 5 minut.
- 4Cuketu dobře omyjeme a neloupanou ji nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, necháme ho okapat a nasekáme najemno. V míse nakrájený a kopr smícháme s olejem a jogurtem, dochutíme pepřem a solí a směs promícháme s nakrájenou cuketou. Salát podáváme se smaženými karbanátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.