Telecí karbanátky s mozečkem
60 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí mozek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 200gramůStrouhanka
- 1kusRohlíky bílé
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůTelecí maso mleté
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci másla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný mozeček, osolíme třetinou dávky soli, opepříme a orestujeme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka a rozmixujeme. V míse potom smícháme mleté maso s rozmixovaným rohlíkem, vejcem, osolíme a propracujeme. Z hmoty vytvoříme navlhčenou rukou vždy dvě placky, mezi které dáme porci mozečku a zabalíme do kulata, potřeme rozpuštěným máslem a obalíme ve strouhance. Rozložíme na pekáč a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.