Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky
45 min.
Ingredience
- 700gramůTelecí pečeně
- 250gramůPatison
- 4decilitryDemi glace
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 100gramůŘedkvička
- 150gramůKarotka
- Bramborové resty
- 400gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSolamyl
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme a v osolené vodě uvaříme tak, aby střed zůstal tvrdý. Scedíme, necháme vychladnout, a poté nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, ochutíme solí a pepřem a spojíme.
- 2Do středně rozpálené pánve kápneme trochu oleje a z bramborového těsta lžící vytváříme resty o výšce max. 1 cm. Po obou stranách opečeme.
- 3Maso rozdělíme na porce a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.
- 4Mezitím si připravíme zeleninu. Baby karotku, ředkvičky a patizony očistíme, vložíme do vody ochucené solí a 1 lžičkou másla a povaříme max. 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat a orestujeme společně s tymiánem na olivovém oleji.
- 5Maso rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.