Telecí kolena po selsku
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1500gramůTelecí koleno
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 4kusyKarotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2litryHovězí vývar základní
- 600gramůBrambory
- 300gramůHrášek
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Telecí kolena rozřízneme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme.
- 2Kolena přendáme do hrnce, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, posekané bylinky, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Nyní přidáme kostičky brambor, čerstvý hrášek, přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, povaříme ještě 30 až 40 minut.
- 3Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Hrnec stáhneme z ohně nebo ještě chvíli povaříme, aby se tekutina odpařila na požadovanou hustou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.