Telecí koleno dušené s bůčkem

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
52 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme koleno, vepřový bok a kost. Koleno a bůček osolíme a opepříme.
  • 2
    Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 4
    Rozehřejeme olej a máslo v pekáči. Vložíme do něj koleno a bůček a opečeme po všech stranách. Přidáme k masu kost a pokrájenou zeleninu. Přimícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme v troubě 2 hodiny. V průběhu pečení přeléváme maso vypečenou šťávou. Před koncem pečení odkryjeme poklici a upečeme maso dohněda.
  • 5
    Vyndáme upečené maso i kost. Vykostíme koleno, bůček rozkrojíme na 4 kusy a také jej vykostíme.
  • 6
    Odebereme tuk ze šťávy a společně se zeleninou ji prolisujeme přes síto. Zalijeme vínem a vaříme, dokud nezhoustne.
  • 7
    Podáváme maso, omáčku servírujeme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.