Telecí kořínek se smetanou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaTymián sušený
- 0,25litrMléko kefírové
- 1kilogramTelecí plíce
- 1kusPetržel kořen
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kořínek dobře vypereme, odstraníme jícen a chřtán a uvaříme do měkka v osolené vodě spolu se zeleninou, půlkou cibule a kořením.
- 2Uvařené maso nakrájíme na tenké nudličky.
- 3Druhou půlku cibule jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým zcezeným vývarem z kořínku. Řádně rozmícháme a přidáme nakrájené maso. Pozvolna vaříme 10 - 15 minut. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přivedeme jen k bodu varu, aby se nám žloutek nesrazil.
- 4Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.