Telecí kořínek se smetanou

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořínek dobře vypereme, odstraníme jícen a chřtán a uvaříme do měkka v osolené vodě spolu se zeleninou, půlkou cibule a kořením.
  • 2
    Uvařené maso nakrájíme na tenké nudličky.
  • 3
    Druhou půlku cibule jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým zcezeným vývarem z kořínku. Řádně rozmícháme a přidáme nakrájené maso. Pozvolna vaříme 10 - 15 minut. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přivedeme jen k bodu varu, aby se nám žloutek nesrazil.
  • 4
    Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.