Telecí kotlety na česneku

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme v pánvi polovinu oleje a osmahneme česnek dozlatova. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
  • 2
    Zvýšíme teplotu a dáme do pánve osolené a opepřené kotlety. Přisypeme citronovou kůru a tymián a z každé strany maso minutu osmahneme.
  • 3
    Poté maso vyndáme z pánve, rozdělíme na ně česnek a udržujeme teplé.
  • 4
    Rozpálíme v pánvi zbytek oleje a zprudka v něm tři minuty smažíme nakrájený lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a 3 minuty dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  • 5
    Opepříme.
  • 6
    Na talíře rozdělíme telecí kotlety a podáváme s česnekem a lilkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.