Telecí kotlety na česneku
30 min.
Ingredience
- 2lžičkyCitronová kůra
- 1lžičkaTymián sušený
- 1kusLilek
- 60mililitrůVíno červené
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 600gramůTelecí kotlety
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme v pánvi polovinu oleje a osmahneme česnek dozlatova. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
- 2Zvýšíme teplotu a dáme do pánve osolené a opepřené kotlety. Přisypeme citronovou kůru a tymián a z každé strany maso minutu osmahneme.
- 3Poté maso vyndáme z pánve, rozdělíme na ně česnek a udržujeme teplé.
- 4Rozpálíme v pánvi zbytek oleje a zprudka v něm tři minuty smažíme nakrájený lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a 3 minuty dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- 5Opepříme.
- 6Na talíře rozdělíme telecí kotlety a podáváme s česnekem a lilkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.