Telecí kotlety na houbách a špenátu
70 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kotlety
- 150gramůHouby čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryMléko polotučné
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůŠunka dušená
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Uchováme v teple, třeba v troubě. Vařící vodou zalijeme nasekané listy špenátu a necháme je spařit. Mezitím na másle osmahneme nakrájené houby a necháme asi 10 minut podusit, osolíme a odstavíme. V kastrolu z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, až vznikne hustá bešamelová omáčka. Vmícháme kostičky šunky, pepř a sůl a nakonec okapaný špenát. Do vymazaného pekáče rozložíme osmažené kotlety, na ně navršíme houby, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme dorůžova, asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.