Telecí kotlety na hříbkách
55 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí kýta
- 15gramůHouby sušené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 160gramůŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůHříbky čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceEstragon
- 3gramyMuškátový oříšek
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
46 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky zalijeme horkou vodou a 30 minut je necháme namočené, aby změkly.
- 2Mouku promícháme se solí a pepřem, kotlety v mouce lehce obalíme.
- 3V pánvi rozpustíme máslo, kotlety do něj vložíme a asi 4 minuty je z každé strany smažíme.
- 4Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé. K máslu přidáme nasekané šalotky, nakrájený česnek a za občasného míchání je zvolna několik
- 5minut zpěníme, až změknou.
- 6Namočené hříbky necháme okapat, vodu nevyléváme. Spolu s čerstvými nakrájenými hříbky je dáme na pánev a doměkka 3 minuty podusíme. Hřiby a cibulku vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Na pánev nalijeme víno a necháme je svařit asi na 3 lžíce. Přilijeme vodu z hub a necháme svařit asi na 125 ml.
- 7Přimícháme smetanu a opatrně prohřejeme. Přidáme nasekaný estragon, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Na pánev vrátíme kotlety, šalotky, houby a vše dobře prohřejeme. Ohřáté rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným estragonem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.