Telecí kotlety na selský způsob
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kotlety
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůBujón hovězí
- 100gramůKarotka
- 50gramůCibulka jarní
- 50gramůŠalotka
- 200gramůBrambory
- 50gramůHrášek
- 1kusBobkový list
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kotlety posypeme solí, pepřem a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kotlety a zprudka opečeme.
- 2Maso vyndáme z pánve a do téže pánve nalijeme bujón, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku, šalotku, karotku, pokrájené brambory a hrášek. Přidáme bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a vmícháme ještě 1 lžíci másla. Podusíme 5 minut.
- 3Do hrnce vložíme kotlety, zalijeme zeleninou z pánve a dusíme spolu ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.