Telecí kotlety s broskvovou salsou
20 min.
Ingredience
- 4kusyTelecí kotlety
- 3špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBroskve
- 1kusCibule
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1kusSalát ledový
- 1lžíceMáslo bylinkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
163 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Telecí kotlety krátce opláchneme pod studenou vodou, dobře osušíme kuchyňským papírem a okořeníme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a telecí kotlety v něm opékáme po každé straně 5 minut. Potom kotlety vyndáme, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo.
- 2Na salsu:
- 3Křížem nakrojíme broskve, přelijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Broskve potom rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Smícháme kostičky broskví, nasekanou cibuli, koriandr a limetovou šťávu a salsu dochutíme solí.
- 4Kotlety dáme na talíře vystlané několika listy ledového salátu a podáváme s broskvovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.