Telecí kotlety s jemnou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kotlety
- 1lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
141 mg
Cukr
124 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kotlety z obou stran zprudka osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dopékat v mírně vyhřáté troubě.
- 2Výpek z pánve zalijeme bílým vínem a tekutinu necháme na ohni odpařit. Potom přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přidáme lístek šalvěje. Necháme jen přejít varem, podle chuti přisolíme a opepříme.
- 3Telecí kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.