Telecí kotlety v česnekovém pyré

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
650 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě česnekového pyré použijeme horní část hlaviček česneku, které vložíme do pekáčku oříznutou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a přikryjeme fólií. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a poté česnek vymačkáme ze stroužku a rozmixujeme.
  • 2
    Uvaříme brambory, scedíme a rozmačkáme. Přidáme do nich olivový olej, kapary a polovinu připraveného česnekového pyré, vše společně promícháme, osolíme a opepříme a dáme stranou.
  • 3
    Telecí maso osmahneme na pánvi s olivovým olejem, poté maso přendáme na rošt do pekáčku. Maso protřeme zbývajícím česnekovým pyré, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme, přidáme polovinu vína a vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
  • 4
    Do zbylé šťávy na pánvi přidáme zbytek tymiánu, vína a vývaru a vaříme 5 minut, dokud se 1/3 šťávy neodpaří.
  • 5
    Telecí maso podáváme s omáčkou a připravenými šťouchanými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.