Telecí kotlety v česnekovém pyré
75 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 4kusyČesnek
- 900gramůTelecí kotlety
- 20mililitrůKapary
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 125mililitrůOlej olivový
- 40mililitrůTymián čerstvý
- 250mililitrůVíno bílé
- 375mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
650 mg
Postup přípravy
- 1K přípravě česnekového pyré použijeme horní část hlaviček česneku, které vložíme do pekáčku oříznutou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a přikryjeme fólií. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a poté česnek vymačkáme ze stroužku a rozmixujeme.
- 2Uvaříme brambory, scedíme a rozmačkáme. Přidáme do nich olivový olej, kapary a polovinu připraveného česnekového pyré, vše společně promícháme, osolíme a opepříme a dáme stranou.
- 3Telecí maso osmahneme na pánvi s olivovým olejem, poté maso přendáme na rošt do pekáčku. Maso protřeme zbývajícím česnekovým pyré, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme, přidáme polovinu vína a vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
- 4Do zbylé šťávy na pánvi přidáme zbytek tymiánu, vína a vývaru a vaříme 5 minut, dokud se 1/3 šťávy neodpaří.
- 5Telecí maso podáváme s omáčkou a připravenými šťouchanými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.