Telecí kotlety v omeletě se žampiony
45 min.

Ingredience
- 800gramůTelecí kotlety
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na omelety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
59 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
364 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kotlety lehce naklepeme (kost necháme), osolíme a opepříme. Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2Na másle s olejem osmažíme kotlety z obou stran do zlatova, odložíme do mísy a držíme v teple. Do výpeku vmícháme žampiony a za stálého míchání podusíme do měkka.
- 3V jiné pánvi na másle usmažíme čtyři omelety, na každou rozšleháme 2 vejce se špetkou soli a pepře.
- 4Na usmaženou omeletu položíme kotletu, navrstvíme díl žampionů, přeložíme omeletu na polovinu a posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.