Telecí kousky s chřestem
55 min.
Ingredience
- 400gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 700gramůTelecí maso přední
- 1decilitrVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
307 mg
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Vývar uchováme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na polovině rozpuštěného másla osmahneme plátky česneku, potom přidáme kousky masa, zalijeme vínem a dusíme, dokud se víno nevypaří, potom přidáme trošku vody a dusíme ještě 5 minut.
- 2Maso odložíme na talíř a do pánve vložíme chřest, který podlijeme 1 dl vývaru z chřestu a 5 minut vaříme. Maso vrátíme zpět a dusíme 20 minut.
- 3Dušené maso a chřest vyndáme a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, do které vmícháme lžičku citrónové šťávy. Směs odstavíme z ohně, vmícháme do ní žloutek, ještě jednu lžičku citrónové šťávy a lžičku sekané petrželky.
- 4Maso a chřest z alobalu vrátíme zpět do pánve, s připravenou žloutkovou směsí dobře promícháme a ještě trochu přihřejeme, aby byl pokrm horký. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.