Telecí kýta plněná brzlíkem a játry

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
911 mg
Cukr
492 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brzlík očistíme a vložíme do studené, osolené vody, povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat. Husí játra nakrájíme na nudličky a opečeme na 40g rozpáleného másla ze všech stran dozlatova, hotová osolíme. Okapaný brzlík nakrájíme na menší plátky, pokapeme citronovou šťávou a také opečeme na rozpáleném másle (40g) ze všech stran, osolíme.
  • 2
    Telecí kýtu rozkrojíme na dvě poloviny a každou polovinu podélně nakrojíme tak, aby se dala rozevřít. Opatrně naklepeme, nasolíme, opepříme, jednu polovinu naplníme opečenými játry, druhou brzlíkem a obě náplně posypeme nasekanou petrželkou. Nakrojené kýty zavřeme a sepneme párátky nebo jehlami. Osolíme, opepříme, na velké pánvi rozpálíme olej a naplněné kýty opečeme z obou stran, při otáčení vložíme na pánev 100g másla. Opečené kýty podlijeme vínem a necháme dusit.
  • 3
    Podáváme přelité holandskou omáčkou a ozdobené špičkami chřestu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.