Telecí kýta plněná brzlíkem a játry
60 min.
Ingredience
- 5decilitrůHolandská omáčka
- 120gramůChřest sterilovaný
- 800gramůTelecí kýta
- 120gramůTelecí brzlík
- 20gramůSůl
- 120gramůJátra husí
- 180gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 50gramůPetržel - nať
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
911 mg
Cukr
492 mg
Postup přípravy
- 1Brzlík očistíme a vložíme do studené, osolené vody, povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat. Husí játra nakrájíme na nudličky a opečeme na 40g rozpáleného másla ze všech stran dozlatova, hotová osolíme. Okapaný brzlík nakrájíme na menší plátky, pokapeme citronovou šťávou a také opečeme na rozpáleném másle (40g) ze všech stran, osolíme.
- 2Telecí kýtu rozkrojíme na dvě poloviny a každou polovinu podélně nakrojíme tak, aby se dala rozevřít. Opatrně naklepeme, nasolíme, opepříme, jednu polovinu naplníme opečenými játry, druhou brzlíkem a obě náplně posypeme nasekanou petrželkou. Nakrojené kýty zavřeme a sepneme párátky nebo jehlami. Osolíme, opepříme, na velké pánvi rozpálíme olej a naplněné kýty opečeme z obou stran, při otáčení vložíme na pánev 100g másla. Opečené kýty podlijeme vínem a necháme dusit.
- 3Podáváme přelité holandskou omáčkou a ozdobené špičkami chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.