Telecí ledvina v rajské omáčce
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyTelecí ledviny
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 200gramůZelenina kořenová
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté ledvinky zbavíme tuku, odblaníme je a nakrájíme na 1cm silné plátky.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata rozpůlíme, odstraníme dužinu s jadérky a nakrájíme na kostky. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky nebo nastrouháme.
- 3Cibuli, prolisovaný česnek a kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme rajčata a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni asi 20 minut.
- 4Plátky ledvinek opečeme na másle po obou stranách, osolíme, opepříme a vložíme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.