Telecí ledvinky na dvou hořčicích
60 min.
Ingredience
- 300gramůTelecí ledviny
- 12mililitrůOlej olivový
- 180gramůMáslo čerstvé
- 12mililitrůHořčice kremžská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůKoňak Armaňak
- 12mililitrůHořčice
- 300mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
71 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky dobře očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky.
- 2Ty necháme 15 minut osmahnout na rozpáleném oleji.
- 3Maso vyjmeme, tuk slijeme a maso vrátíme do hrnce. Přilijeme armaňak a zapálíme.
- 4Ledvinky vyjmeme a necháme okapat, k vysmažené šťávě přilijeme víno a necháme zredukovat na polovinu.
- 5Máslo smícháme s hořčicí a vmícháme do omáčky. Přisypeme ledvinky a promícháme.
- 6Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou osmažené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.