Telecí ledvinky na zelenině

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky očistíme, zbavíme blan a tuku a nakrájíme na plátky. Vložíme do vody, poté slijeme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, vykrojíme semínka a nakrájíme na nudličky. Zázvor (cca 4 cm) oloupeme a najemno nastrouháme. Česnek prolisujeme. Čínské zelí očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Rukolu opláchneme a necháme okapat. Fazolovou omáčku rozmícháme s 50 ml vody.
  • 2
    Nudle vaříme v 1 litru osolené vody (1/2 lžičky soli) zhruba 3-4 minuty, scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Na lžíci oleje orestujeme ledvinky, přidáme 0,5 lžíce fazolové omáčky, promícháme a odstavíme. Ve woku na zbývajícím oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zbylou zeleninu, dobře promícháme, zalijeme 50 ml vody a restujeme zhruba 2–3 minuty. Do zeleniny zamícháme zbylou fazolovou omáčku, sójovou omáčku a ledvinky i s výpekem a pečlivě promícháme. Před podáváním osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.