Telecí ledvinky se žampiony
90 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí ledviny
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůBešamel
- 150mililitrůVíno bílé
- 3mililitryCitronová šťáva
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým máslem.
- 2Bešamel naředíme vínem, vlijeme do hrnce, přidáme plátky žampionů a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Plátky masa vložíme do omáčky, přidáme dvě lžíce másla, zakápneme citronovou šťávou, provaříme a odstavíme.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.