Telecí maso dušené na karí s mandlemi
110 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 750gramůTelecí plec
- 150gramůTuk
- 25gramůSůl
- 50gramůMandle
- 15gramůKari koření
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
872 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na polovině dávky tuku ji zpěníme a přidáme karí koření.
- 3Na tento základ vložíme maso, lehce je osmahneme, mírně osolíme a zalijeme částí vody. Pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas zamícháme a doléváme vodu.
- 4Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, rozředíme ji vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme zpět na maso.
- 6Nakonec přidáme oloupané a na nudličky nakrájené mandle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.