Telecí maso dušené na karí s mandlemi

110 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
872 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na polovině dávky tuku ji zpěníme a přidáme karí koření.
  • 3
    Na tento základ vložíme maso, lehce je osmahneme, mírně osolíme a zalijeme částí vody. Pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas zamícháme a doléváme vodu.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, rozředíme ji vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme zpět na maso.
  • 6
    Nakonec přidáme oloupané a na nudličky nakrájené mandle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.