Telecí maso na citronu
75 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibule
- 300gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 1decilitrCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
- 3gramyŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso rozkrojíme na 5 porcí, lehce naklepeme a nasolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a telecí maso orestujeme ze všech stran. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a mrkev a přidáme vše k orestovanému masu. Zalijeme citronovou šťávou a vodou, přihodíme bobkový list a prolisovaný česnek, necháme vařit na mírném ohni dokud maso není měkké. Maso a bobkový list vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme, přidáme trochu škrobové moučky a ještě chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla. Vrátíme maso a podáváme např. s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.