Telecí maso na citronu

75 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso rozkrojíme na 5 porcí, lehce naklepeme a nasolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a telecí maso orestujeme ze všech stran. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a mrkev a přidáme vše k orestovanému masu. Zalijeme citronovou šťávou a vodou, přihodíme bobkový list a prolisovaný česnek, necháme vařit na mírném ohni dokud maso není měkké. Maso a bobkový list vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme, přidáme trochu škrobové moučky a ještě chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla. Vrátíme maso a podáváme např. s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.