Telecí maso na víně

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
44 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kyselé okurky, uzený jazyk, vepřovou slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso vcelku jimi prošpikujeme ze všech stran. Zbylý jazyk a slaninu pokrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu s jazykem, osmahneme, přisypeme zeleninu s cibulí, okořeníme celým pepřem, novým kořením, osolíme a chvíli podusíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, přiložíme prošpikované maso, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Pečeme při střední teplotě doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zahustíme jíškou, podlijeme vínem a krátce povaříme.
  • 3
    Maso rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.