Telecí maso na víně
90 min.
Ingredience
- 0,5decilitrVoda pitná
- 600gramůTelecí ořech
- 200gramůSlanina vepřová
- 100gramůHovězí uzený jazyk
- 30gramůOkurky nakládané
- 200mililitrůVíno bílé
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůPetržel kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 60gramůCibule
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 20gramůJíška hotová světlá
- 8gramůSůl
- 400gramůBrambory vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
44 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kyselé okurky, uzený jazyk, vepřovou slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso vcelku jimi prošpikujeme ze všech stran. Zbylý jazyk a slaninu pokrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu s jazykem, osmahneme, přisypeme zeleninu s cibulí, okořeníme celým pepřem, novým kořením, osolíme a chvíli podusíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, přiložíme prošpikované maso, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Pečeme při střední teplotě doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zahustíme jíškou, podlijeme vínem a krátce povaříme.
- 3Maso rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.