Telecí maso nadívané šunkou
90 min.

Ingredience
- 1200gramůTelecí kýta
- 4stroužkyČesnek
- 6gramůSůl
- 120gramůMáslo bylinkové
- Na nádivku
- 20gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 30gramůSlanina vepřová
- 250gramůŠunka dušená
- 1kusRohlíky bílé
- 1kusVejce slepičí
- 6gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
886 mg
Cukr
814 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájený rohlík v míse namočíme do mléka, přidáme nasekanou slaninu a šunku, vmícháme vejce, sůl, pepř a nakonec cibuli nasekanou nadrobno, kterou jsme usmažili na rozpáleném sádle.
- 2Maso rozřízneme na plát, osolíme, oepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a rozprostřeme připravenou nádivku. Svineme do rolády, pevně ovážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme do pekáče, na jehož dno jsme pokladli plátky másla. Roládu osolíme na povrchu, potřeme máslem, podlijeme vodou a přikrytou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, často poléváme vypečenou šťávou.
- 3Hotovou roládu zbavíme síťky, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Před podáváním znovu prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.