Telecí maso nadívané šunkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
886 mg
Cukr
814 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájený rohlík v míse namočíme do mléka, přidáme nasekanou slaninu a šunku, vmícháme vejce, sůl, pepř a nakonec cibuli nasekanou nadrobno, kterou jsme usmažili na rozpáleném sádle.
  • 2
    Maso rozřízneme na plát, osolíme, oepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a rozprostřeme připravenou nádivku. Svineme do rolády, pevně ovážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme do pekáče, na jehož dno jsme pokladli plátky másla. Roládu osolíme na povrchu, potřeme máslem, podlijeme vodou a přikrytou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, často poléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Hotovou roládu zbavíme síťky, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Před podáváním znovu prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.