Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
710 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Víno omyjeme, bobule rozřízneme a zbavíme jadérek. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
  • 2
    Mandlové lupínky opražíme nasucho.
  • 3
    Máslo rozpálíme a osmahneme na něm šalotky, necháme zesklovatět, poté přidáme cukr, víno a ocet. Krátce povaříme, přisypeme mandle a hroznové víno. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.
  • 4
    Olej rozpálíme na pánvi, maso na něm osmahneme z obou stran. Opékáme asi 3 minuty z každé strany.
  • 5
    Ihned servírujeme s hroznovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.