Telecí maso s polskou nádivkou

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
451 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
  • 2
    Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.