Telecí maso s polskou nádivkou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 6gramůKmín drcený
- 6gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTuk
- Na nádivku
- 2kusyRohlíky bílé
- 50mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůKopr čerstvý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 40gramůStrouhanka
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
451 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
- 2Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.