Telecí maso v rosolu
100 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí ořech
- 60gramůCibule
- 120gramůOkurky nakládané
- 120gramůHovězí uzený jazyk
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 3gramyPepř černý celý
- 8gramůSůl
- 5mililitrůOcet vinný
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 30gramůŽelatina
- 100gramůKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, maso vcelku omyjeme, uzený jazyk a kyselou okurku nakrájíme na menší hranolky.
- 2Maso vcelku prošpikujeme uzeným jazykem a okurkou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list, mrkev, celer, petržel a povaříme přibližně hodinu. Maso ponecháme ve vývaru až do vychladnutí. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, řídíme se návodem na obalu želatiny, vložíme ji do vývaru, provaříme, okyselíme, odstavíme a necháme ztuhnout.
- 3Maso nakrájíme na plátky, pokryjeme rosolem a doplníme strouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.