Telecí maso v rosolu

100 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, maso vcelku omyjeme, uzený jazyk a kyselou okurku nakrájíme na menší hranolky.
  • 2
    Maso vcelku prošpikujeme uzeným jazykem a okurkou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list, mrkev, celer, petržel a povaříme přibližně hodinu. Maso ponecháme ve vývaru až do vychladnutí. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, řídíme se návodem na obalu želatiny, vložíme ji do vývaru, provaříme, okyselíme, odstavíme a necháme ztuhnout.
  • 3
    Maso nakrájíme na plátky, pokryjeme rosolem a doplníme strouhaným křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.