Telecí medailonky s meruňkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
792 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle.
  • 2
    Maso rozložíme do pekáčku, přelijeme výpekem a na každý plátek rozdělíme půlky okapaných meruněk. Posypeme je mandlovými lupínky a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Zprudka zapečeme v horké troubě.
  • 3
    Hotové medailonky podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší, posypanými nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.