Telecí medailonky s meruňkami
50 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceBešamel
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMandle plátky
- 1kusKompot meruňkový
- 3kusyVejce slepičí
- 600gramůTelecí pečeně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
792 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle.
- 2Maso rozložíme do pekáčku, přelijeme výpekem a na každý plátek rozdělíme půlky okapaných meruněk. Posypeme je mandlovými lupínky a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Zprudka zapečeme v horké troubě.
- 3Hotové medailonky podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší, posypanými nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.