Telecí mozeček s husími játry
90 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůTelecí mozek
- 200gramůJátra husí
- 60mililitrůBešamel
- 40gramůLanýž
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůStrouhanka
- 60mililitrůOlej olivový
- 600gramůBramborová kaše
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí mozeček spaříme a odblaníme. Vložíme do vařící vody, osolíme a vaříme 40 minut. Okapaný mozeček nakrájíme na velmi malé kousky, husí játra pokrájíme na jemno, smícháme, přidáme bešamel a nadrobno pokrájené lanýže, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme placičky velikosti karbanátků, obalíme je v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
- 2Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
- 3Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.