Telecí mozeček s husími játry

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí mozeček spaříme a odblaníme. Vložíme do vařící vody, osolíme a vaříme 40 minut. Okapaný mozeček nakrájíme na velmi malé kousky, husí játra pokrájíme na jemno, smícháme, přidáme bešamel a nadrobno pokrájené lanýže, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme placičky velikosti karbanátků, obalíme je v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
  • 2
    Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
  • 3
    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.