Telecí mozeček s máslem (minutka)
20 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí mozek
- 1litrVoda pitná
- 30gramůSůl
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Vláknina
84 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Neporušený telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek a opláchneme ve vlažné vodě.
- 2Potom jej vložíme do osolené vařící vody okyselené octem a zvolna vaříme asi 10 minut.
- 3Uvařený mozek vyjmeme dírkovanou naběračkou na teplé talíře a přelijeme rozpuštěným horkým máslem.
- 4Hotový pokrm posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.