Telecí na citronu
30 min.
Ingredience
- 100gramůMouka kukuřičná
- 200gramůFazole bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKapary
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,33šálekVíno bílé
- 4plátkyTelecí kýta
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí vývar při varu smícháme se 100 g mouky a necháme osm minut vařit.
- 2Řízky osolíme, obalíme v mouce a na másle je smažíme dvě minuty z obou stran do zlatova. Poté oddělíme maso a šťávu z pánve a necháme obojí odležet.
- 3Do pánve nalijeme víno a poté, co se ho ve varu polovina odpaří, přidáme kůru, šťávu z masa, fazole a po zhoustnutí ještě telecí řízky. Nakonec petržel a kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.