Telecí na paprice
45 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5lžícePaprika mletá sladká
- 3lžíceVíno červené
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceJogurt nízkotučný
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkyOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí zadní maso očistíme a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nasekáme petrželovou nať, prolisujeme česnek a nameleme pepř. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku a papriku s pepřem, přidáme kostky masa a vše spolu protřepeme tak, aby maso bylo rovnoměrně obaleno.
- 2Do velké pánve s rozehřátým olejem dáme osmahnout cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přidáme obalené kostky masa, rajský protlak, červené víno a hovězí vývar. Přikryjeme, uvedeme do varu a dusíme 20-25 minut. Když maso změkne, pánev odstavíme a vmícháme bílý nízkotučný jogurt.
- 3Guláš pak rozdělíme na talíře a servírujeme ho posypaný nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.