Teleci na víně
110 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 2decilitryVíno červené
- 1decilitrOcet vinný
- 600gramůCibule
- 2kusyBobkový list
- 300gramůRajčata
- 1špetkaSkořice mletá
- 4gramyTymián čerstvý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na 5 porcí, lehce naklepeme, nasolíme a na pánvi orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj orestované maso, přilijeme ocet, víno a vodu. Přihodíme bobkový list, 3 stroužky česneku, tymián a skořici. Přidáme celé cibule a rozkrájená rajčata a vaříme na mírném ohni hodinu a půl, potom maso vyjmeme a uchováme teplé. Omáčku zcedíme, osolíme, okořeníme a vrátíme do ní porce masa. Servírujeme např. s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.