Telecí na víně s libečkem
125 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí plec
- 150mililitrůVíno bílé
- 12kusůCibule perlová
- 6gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMrkev kořen
- 10gramůLibeček
- 6gramůPetržel kudrnka
- 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na nudličky a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Máslo rozpustíme v hrnci, poprášíme moukou a za stálého míchání necháme osmahnout. Poté zalijeme vínem.
- 3Cibuli a zeleninu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přisypeme k omáčce, přidáme maso, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 90 minut.
- 4Uvařené maso servírujeme s omáčkou, posypané nasekaným libečkem.
- 5Vhodnou přílohou je osmažený chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.