Telecí nožičky po provensálsku
140 min.

Ingredience
- 2kusyTelecí nožičky
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 800gramůRajčata
- 400gramůBrambory vařené
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Telecí nožičky vaříme ve slané vodě jednu hodinu, scedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme na stejně velké kousky. Maso obalíme v mouce a osmažíme na oleji v hlubší pánvi. Podlijeme vínem, přisypeme nadrobno nakrájená, oloupaná a jadérek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a dusíme 30 minut.
- 2Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.