Telecí nožičky zadělávané
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyTelecí nožičky
- 200gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
894 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Omyté nožičky rozpůlíme a spolu s cibulí a kořenovou zeleninou je vložíme do studené vody v kastrolu. Dáme na oheň, přidáme sůl, zrnka pepře, tymián, bobkový list a vaříme doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přilijeme kyselou smetanu a dochutíme.
- 3Nakonec do omáčky vložíme telecí nožičky a necháme chvíli táhnout.
- 4Podáváme s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.