Telecí nudličky podávané po curyšsku

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme.
  • 2
    Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky.
  • 3
    Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky.
  • 4
    V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve.
  • 5
    Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám.
  • 6
    Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo.
  • 7
    Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.