Telecí nudličky s tagliatelle
35 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 125mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůTagliatelle
- 35gramůSýr Parmezán
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
36 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nudličky z telecího masa obalíme v mouce se solí a pepřem a rychle je smažíme na másle dohněda. Vyjmeme je naběračkou s otvory a odložíme.
- 2Na zbylém másle smažíme cibuli 8-10 minut dozlatova, přilijeme víno a prudce vaříme, až se část tekutiny odpaří. Přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Osolíme a opepříme podle chuti a ke konci vaření vložíme do omáčky maso.
- 3Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a upravíme do nahřátých talířů.
- 4Do omáčky vmícháme 1 lžíci parmezánu. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a porce posypeme parmezánem a petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.