Telecí paštika

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
652 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso opečeme na oleji na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo, přidáme nakrájenou cibuli a dusíme pod pokličkou, občas zamícháme a podléváme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a cibuli s vyvařenou šťávou rozmixujeme.
  • 2
    Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, rozmixovanou šťávou z cibule a pár minut povaříme až zhoustne.
  • 4
    Maso a brambory rozmixujeme s jíškou a vejci, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vzniklou hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme zakryté v páře. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.