Telecí paštika
140 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí plec
- 0,5litrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSůl
- 1kusCibule
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1decilitrOlej rostlinný
- 300gramůBrambory
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
652 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso opečeme na oleji na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo, přidáme nakrájenou cibuli a dusíme pod pokličkou, občas zamícháme a podléváme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a cibuli s vyvařenou šťávou rozmixujeme.
- 2Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme vychladnout.
- 3Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, rozmixovanou šťávou z cibule a pár minut povaříme až zhoustne.
- 4Maso a brambory rozmixujeme s jíškou a vejci, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vzniklou hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme zakryté v páře. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.