Telecí pečeně na červeném víně se zeleninou
110 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 800gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCeler řapíkatý
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžíceSolamyl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme je na pekáč s rozehřátým máslem a opečeme po všech stranách. Přiklopíme pokličkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
- 2Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše přidáme asi po 30 minutách pečení k masu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a vínem a ve středně vyhřáté troubě pečeme ještě 40 minut.
- 3Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme solamylem a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety nebo těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.