Telecí pečeně na červeném víně se zeleninou

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme je na pekáč s rozehřátým máslem a opečeme po všech stranách. Přiklopíme pokličkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše přidáme asi po 30 minutách pečení k masu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a vínem a ve středně vyhřáté troubě pečeme ještě 40 minut.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme solamylem a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety nebo těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.