Telecí pečeně po portugalsku
80 min.
Ingredience
- 8lžicVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 240gramůTelecí plec
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
250 mg
Cukr
350 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek a zalijeme vínem. Necháme několik hodin stát.
- 2Potom vyjmeme česnek, slijeme asi polovinu vína a maso přelijeme rozpuštěným máslem. Dáme péci do trouby. Během pečení maso potíráme šťávou a podléváme jen trochou vody.
- 3Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.