Telecí pečeně s bylinkami
90 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kilogramTelecí pečeně
- 1kusPepř bílý
- 1kusSůl bylinková
- 1kusSůl
- 2kusyCibule
- 50gramůPažitka
- 100mililitrůVíno bílé
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí pečeni osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme litrem vody, bílým vínem a přidáme olej a máslo. Přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi hodinu. Během pečení maso dle potřeby podléváme šťávou z výpeku.
- 2Upečené maso vyjmeme z pekáče, do zbylé šťávy vmícháme bylinkovou sůl, mletou papriku, sekanou petrželku s pažitkou a krátce povaříme. Pečeni vrátíme do omáčky a necháme asi hodinu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.