Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, omytý pórek pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na dílky.
  • 2
    Očištěné a omyté maso osolíme, opepříme, po všech stranách opečeme na másle. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme bobkový list svázaný s 2 snítkami petrželky a tymiánu, podusíme asi 50 minut.
  • 3
    20 minut před koncem dušení přidáme mrkev a celer, po chvíli pórek i rajčata.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Vložíme zeleninu, vmícháme nasekanou petřžel.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.