Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou
75 min.

Ingredience
- 2kusyPórek
- 4kusyRajčata
- 1000gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 175mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusBobkový list
- 2kusyTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, omytý pórek pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na dílky.
- 2Očištěné a omyté maso osolíme, opepříme, po všech stranách opečeme na másle. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme bobkový list svázaný s 2 snítkami petrželky a tymiánu, podusíme asi 50 minut.
- 320 minut před koncem dušení přidáme mrkev a celer, po chvíli pórek i rajčata.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Vložíme zeleninu, vmícháme nasekanou petřžel.
- 5Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.